Maddocks FitoutColins Square, 727 Collins StreetDocklands, Victoria

When law firm Maddocks moved their premises from the Melbourne CBD to Collins Square, the aspiration was to create a welcoming place of openess for Maddocks’ staff and visiting clients.

The new premises, spanning 6,000 sq m over three floors, is a visually striking and bright space which considers both function and aesthetics.

Accessible via an inter-tenancy stair, the working floors feature a variety of work settings including a mix of offices, open workspaces, quiet rooms, informal breakout spaces and team tables to foster collaboration and efficiency.

The use of glass throughout the offices maximises daylight and supports the firm’s aspirations for an open yet connected work environment. A dedicated client floor features a boardroom which overlooks a unique Winter Garden, a space suited to both internal meetings and client functions.

The garden achieves an indoor/outdoor feel with the use of natural timber, lush greenery, and exposure to natural ventilation, whilst the enlarged airlock provides the flexibility to create an ambient indoor space.

It was integral that Norman Disney & Young’s (NDY) design considered both Maddocks’ functional requirements whilst also ensuring the end result achieved a premium aesthetic in line with Maddocks’ high-calibre service offering.

Integral to this was the acoustic treatment of the meeting rooms, where the sound transfer between an open plan space and private office had to be considered. The AV design also had to support the agile workforce, and NDY’s technology solution ensured that staff were connected – whether in a meeting, in the office or on the go.

The resulting work environment supports the firm’s open door policy, fosters communication and collaboration and creates a welcoming space for staff and visitors alike.

Other Project Information:

Architect:  Bates Smart
Project Manager:  Montlaur Project Services
Builder:  Buildcorp

Contact Us

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.